Quantore

Quantore

Quantore

Quantore is een kantoorvakhandel met een compleet assortiment aan kantoorartikelen. In 2016 zijn zij samen met ons begonnen met het vernieuwen van alle eigen merkverpakkingen. Dit zijn duizenden producten!

Het concept is om alle producten ‘in gebruik’ door handen af te beelden op de verpakking en om alle foto’s per productgroep zo identiek mogelijk te laten zijn. Dit creëert rust en herkenbaarheid in de schappen van de winkels. Samen met de vormgevers van Quantore hebben we een workflow ontwikkeld, waarbij de vormgevers later door middel van ‘lagen’ de positie van de hand op het product zelf konden aanpassen mét behoud van alle schaduwen en spiegelingen. Bij grote productgroepen -er zijn bijvoorbeeld alleen al honderden pennen-, gebruiken we steeds dezelfde foto van de hand. De pennen worden los gefotografeerd en daar digitaal in gemonteerd.

De oude verpakkingen van Quantore zijn intussen allemaal vervangen door de nieuwe verpakkingen, maar het blijft een ‘ongoing’ project. Leuk om te weten is dat de eerste duizend verpakkingen zijn gemaakt met slechts drie handmodellen uit ons eigen modellenbestand. Deze zijn zo goed uitgezocht dat de fotograaf en de modellen zelf vaak niet eens herkennen wiens hand er op de verpakking staat!

Bekijk het resultaat

www.quantore.com